az jaja, a nawet miód. Kuchnia wegańska jest bardzo surowa i aby być zdrowym należy dbać o to, aby do organizmu wprowadzać substytuty mięsa i nabiału. Bo tylko zróżnicowana dieta pozwoli dostarczyć organizmowi niezbędnych do funkcjonowania składników. I pozwoli zachować siłę, energię i ogólny dobrostan organizmu.
Co nowego dziś zjemy?
A potem sprawdzimy na pewno przepisy wegańskie. Na początek wypróbujemy tofu. Od dawna przecież intryguje nas jego smak i chcemy sprawdzić, czy jest to coś, co nam zasmakuje. Zatem kuchnia wegańska na nas na pewno czeka. Sprawdzimy, jak wiele zyskamy, gdy tylko zdecydujemy się na takie dania. Przepisy wegetariańskie przecież próbowaliśmy od dawna i zawsze nam smakowały. W takim razie na pewno zmienimy nieco nasze menu. Przecież zawsze jest dobra okazja do tego, by zakosztować nowych i pysznych rzeczy.
I nie oznacza to wcale że
Jeśli lubimy przepisy wegańskie, to na pewno dobrze zdajemy sobie sprawę, co możemy jeść, z czego nie. I nie oznacza to wcale, że nasza kuchnia wegańska jest jakoś szczególnie uboga. Przecież istnieje sporo wspaniałych dań, które na pewno przypadną nam do gustu, a które możemy sami przyrządzić w naszym domu. Często pewnie wykorzystujemy do nich soję, tofu i wszelkie rzeczy, które nie są pochodzenia zwierzęcego. Inaczej sytuacja wygląda, gdy chodzi o przepisy wegetariańskie. Tutaj mamy trochę więcej przestrzeni.